Психодрама

Печати PDF

sp1Творецот на аналитичката психодрама е Морено кој сметал дека голем број клиенти треба да го објективизираат својот начин на однесување. На оние клиенти на кои им било потешко вербално да се изразат, Морено им дал можност да проговорат со своето тело.

Ова е метод кој овозможува експресија на содржините низ игра-драма, со инструкции од режисер-терапевт.

Постојат многу модификации на психодрамата, а најчести се индивидуалната и групната аналитичка психодрама.

Macedonian Albanian Bulgarian Croatian Czech Dutch English French German Greek Hungarian Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish Ukrainian
DR. MONY ELCAIM 10 Септември 2012, 16.50
DR. MONY ELCAIM
EDITH GOLDBETER MERINFELD, 08 Септември 2012, 13.22
EDITH GOLDBETER MERINFELD,
Kyriaki Polychroni 08 Септември 2012, 12.46
 Kyriaki Polychroni
Известување 17 Април 2012, 13.00
Известување
Почитувани, Со особена чест и задоволство ве информираме дека Институтот за брак, семејство и
ИНФОРМАЦИЈА 06 Април 2012, 16.38
ИНФОРМАЦИЈА