Семејна психотерапија

Печати PDF

Семејната психотерапија е организирана форма на стручна помош и научно докажана ефикасна психотерапевтска метода во разрешување на бројни индивидуални и семејни кризи и проблеми.sem1

Семејната психотерапија се одвива со присуство на целиот семеен систем или одделни негови делови (субсистеми), како што е родителскиот и детскиот субсистем. Составот на присутните семејни членови зависи од видот на проблемот и мотивираноста на семејните членови за учество во психотерапијата.

sem2Благодарение на специфичните техники и интервенции, семејната психотерапија може да се организира и како индивидуална системска психотерапија кога се истражува семејната динамика и се креираат интервенции за целиот семеен систем иако е присутен само еден член на семејниот систем.

Macedonian Albanian Bulgarian Croatian Czech Dutch English French German Greek Hungarian Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish Ukrainian
DR. MONY ELCAIM 10 Септември 2012, 16.50
DR. MONY ELCAIM
EDITH GOLDBETER MERINFELD, 08 Септември 2012, 13.22
EDITH GOLDBETER MERINFELD,
Kyriaki Polychroni 08 Септември 2012, 12.46
 Kyriaki Polychroni
Известување 17 Април 2012, 13.00
Известување
Почитувани, Со особена чест и задоволство ве информираме дека Институтот за брак, семејство и
ИНФОРМАЦИЈА 06 Април 2012, 16.38
ИНФОРМАЦИЈА